Rekenen

Hier zie je alle uitlegvideo’s over rekenen bij elkaar. Soms helpt het om een video 2 keer te bekijken. Gewoon, als extra oefening. Herhaling bij leren is heel belangrijk. Je kunt ook een video bekijken, dan gaan oefenen en de dag erna de video opnieuw bekijken. Succes met oefenen!

Ik leg uit hoe je de getallenlijn tot 100 kunt gebruiken. Als voorbeeld laat ik ook de getallenlijn tot 10 en tot 20 zien.



Ik leg uit hoe je op de getallenlijn sommen kunt uitrekenen. Ik leg hier de erbij-sommen uit. We springen eerst de tientallen erbij, daarna de eenheden.


Ik leg uit hoe je op de getallenlijn sommen kunt uitrekenen. Ik leg hier de eraf-sommen uit. We springen eerst de tientallen eraf, daarna de eenheden.


Ik leg uit hoe je sommen onder elkaar kunt uitrekenen. In deze video begin ik met de erbij-sommen. Ik begin met TE, en ga door tot HTE.


Ik leg uit hoe je sommen onder elkaar kunt uitrekenen. In deze video leg ik de eraf-sommen uit. Ik begin met TE en daarna HTE. Ook lenen we bij de buren.



Ik geef je een aantal ideeën voor rekenspelletjes. Ik leg uit hoe je ‘raad mijn getal’ speelt, hoe je een rekenhappertje maakt en hoe je burenbingo speelt.


Ik leg uit hoe de verhoudingstabel werkt. Ik begin met als voorbeeld ‘de fiets’: 1 fiets heeft 2 wielen. Ik gebruik concrete voorbeelden bij de uitleg.


Ik leg uit hoe je breuken uitspreekt en schrijft. Ik geef voorbeelden bij 1/2, 1/3, 1/4, 2/3 en 2/4. Daarnaast laat ik een breukenkaart zien.

Ik leg uit dat je soms best een rekenmachine kunt gebruiken. Ik vertel wanneer dit handig kan zijn. En ik leg ook uit welke basisknoppen je kunt gebruiken.

Ik leg uit dat keersommen en deelsommen bij elkaar horen. Ik geef een aantal voorbeelden, ondersteunt met plaatjes.


Ik hoop dat ik je zo kan helpen om, voor je gaat rekenen, eerst even uitleg te krijgen. Blijf veel herhalen en oefenen!


Wil je meer weten? Heb jij nog ideeën voor mij?

Laat het me weten.
Dan doe ik mijn best om nog meer uitlegvideo’s te maken.

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag